Länge sen

Nu var det välldigt länge sen jag skrev här. Ca ett och ett halvt år tror jag. Mycket har hänt i mitt liv. Bland annat en resa till nya zeeland i 2 månader denna jul. Mycket av ätstörningen har försvunnit, men forfarande finns en liten del kvar i huvet och stör. Så nu har jag bannemig bestämt mig, jag är mer peppad än nånsin. Nu SKA hon bort!

Nya Zeeland blev lite av ett bakslag för mig. Jag reste med två tjejer varav den ena är träningsfanatiker och den andra gick upp 10 kilo förra gången hon var ute och reste länge, vilket gjorde henne livrädd för att gå upp i vikt. I början skötte jag det bra och åt lika mycket som dem och ibland mer, men tyvärr gick jag ner lite ändå pågrund av att vi vandrade massa i bergen och för att jag inte orkade stå emot tillräckligt, när det blev alldeles för lite rutiner. Sen snurrade ekorrhjulet igång och efter 2 månader åkte jag hem för att det inte skulle bli värre.

Sen jag kom hem har jag kommit väldigt långt med att motarbetat tankarna och gått upp en del av det jag saknade, dock har jag en del kvar, både mentalt och kroppsligt. För att kunna fokusera helt på att gå emot ätstörningen och inte hitta några kryphål så har jag bestämt mig för att vara väldigt innaktiv och osocial i några månader, (pluggar bara en liten kurs) dels för att röra på mig så lite som möjligt men också för att bli så trött på den här skiten att jag vill vill vill bli frisk.

I helgen var mamma och jag i rom. Och jag bestämde mig innan för att ringa in den helgen och bara leva normalt. Det. var. helt. underbart.! Första gången på typ 8 år som jag upplevde det. Jag åt vaniljcroassant och cappuccino till frukost, pizza och baguetter till lunch, dubbla fikan med glass, öl och nötter, pizza gräddpasta tiramisu, choklad m.m.m. Sa jag att det var  HELT UNDERBART! Blev dock väldigt besviken när jag kom hem och verkligen kände hur tankarna kom krypandes tillbaka på flyget hem. Men i vilket fall blev jag mer pepp än på länge. Inget mer fegande nu. Nu kör vi!

 


Jag tar inga näringsdrycker för att gå upp i vikt eftersom jag vet att det kommer få mig att kompensera, eftersom de är så betingade med min första behandling som jag var helt ofrivillig till. Så det blir extra mat istället. Jag har även bestämt mig för att beta av mat från "förbjudna" listan. Minst en jobbig sak varje dag.

Igår blev det majs till middagen, megafrukt efter maten (väldigt ångestladdat av någon knäpp anledning, skum sjukdom!) och dessert vaniljyoghurt ist för juice till kvällsmackorna.

Idag tog jag extra mycket mussli med mycket torkad frukt och nötter, ost på båda frukostmackorna och tog om kyckling till lunchen. Nu är jag såå pepp. Idag ska jag inte röra mig över huvudtaget heller. Okej, nu ser ni att det står här svart på vitt, jag lovar att jag inte ska göra det. Ska sitta på min rumpa hela dagen! L.O.V.A.R.  Kommer skriva imorgon hur det gick så nu måtte jag faktiskt sköta mig!

Det är ingen anledning att dra ut på det längre.....

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0